Кандидатите за готвач номер едно се сблъскаха с неприятно предизвикателство в кутията на MasterChef, като задачата бе да превърнат карантии в истинско гурме.
Те разполагаха с агнешка главичка, черва, черен дроб, телешки мозък, момици. Още в първите минути журито се изненада от използваните техники на част от играчите, но в крайна сметка останаха доволни от показаното.
Трите отличени чинии бяха на Диляна, Петър и Кристина. Андре, Виктор и Петър в крайна сметка избраха за ястие номер едно това на Диляна, която имаше предимството, че обича традиционните български ястия. И е била зад печката заедно със своята баба.
Диляна имаше предимството да избере за всеки състезател какво да приготви по време на теста за креативност. Той бе на тема морски и речни съкровища, като състезателите ги очакваха 13 вида риби, ракообразни и мекотели, като миди Сен Жак и Дяволски нокът, кралски скариди, лангустини, халибут, лаврак, калмари, сьомга и др.
Журито още в началото предупреди, че ще следи да няма разхищение на продуктите. Оказа се, че темата затрудни почти всички и последва истинска сеч от шеф Токев, шеф Ангелов и шеф Михалчев. Те се затрудниха да определят най-лошите чинии, тъй като наистина имаше катастрофа зад повечето печки в залата за готвене.
На стрес теста един срещу друг ще се изправят Дарин, блондинката Елена, чието ястие бе определено като позор и традиционния участник в неприятната надпревара - Петър.
За имунитет пък ще се борят Деляна и справилата се най-добре с морските дарове - Мариела.