Свой ресторант в Слънчев бряг ще отвори през лятото победителката във втория сезон на MasterChef – Севда Димитрова. Освен с кулинария, бургазлийката бленува да продължава да се занимава и с фотография.
"Сега е много модерно да се снима храна. Свое местенце ще имам, разбира се. За през лятото с мъжа ми наехме заведение в Слънчев бряг, а от на есен – ще мислим наново", разказа вегетарианката пред bTV.
По време на финала заклетата вегетарианка опита патешко месо, но е категорична, че не би повторила отново. Преди заветната дата пък тя успяла да притвори очи само за час и половина, преди отново да се изправи пред шеф Ангелов, шеф Токев и шеф Михалчев.
Уменията си зад печката тя и другият финалист Евгени доказвали в рамките на цели 16 часа.
"В началото бях неуверена, защото като че ли всички знаеха много и на теория и на практика. С времето чак придобих увереност", разказва още победителката в MasterChef.
Голямата награда от 100 000 лв. тя ще използва не само за професионалното си развитие, но и за да осъществи мечтата си да си има детенце.
"Мъжът ми е солта в живота ми – най-важната подправка", категорична е тя. Двамата се запознават преди повече от 20 години в дискотека, където той е DJ и оттогава са неразделни.
През 2008 г заминават за Испания, където се включват в пътуващ цирков епик като фотографи.
"Иска ми се в България да се завърне традицията да се ходи на цирк. Някак тъжно е, че хората вече не го правят. В чужбина не е така", обясни Севда.