Новият сезон на MasterChef ще предложи поредните кулинарни битки, в които ще се доказват както кулинари, които са врели и кипели в кухнята, така и такива, чийто професии са далеч от печката. Но ги обединява любовта към храната.
Дама, която е приела за своя мисия да върне младите в кухнята, човек, който вярва, че с храната можеш да кажеш "обичам те" по-добре от който и да е подарък, борбена личност, преодоляла страха и притеснението от камерите и бивш разследващ полицай, преследващ целите си до край, ще бъдат малка част от желаещите да сложат заветните престилки в шоуто.
В най-голямата кухня на България ще влязат кулинар, който търси професионално преориентиране и друг, който иска да накара баща си да се гордее. Професионален таекуодист, модел и медицински представител също ще опитат шансовете.
Строгото и вдъхновяващо жури - Андре Токев, Петър Михалчев и Силвена Роу, ще бъде изкушено от леки като перо профитероли с крем англез и "юнашка" порция от готвача на цар Борис III. Тримата ще опитат фламбе с ракия, миди Сен Жак с кървавица и даши бульон, бургер с чипс от земна ябълка, севиче, шакшука и телешко Уелингтън.
Кой сандвич заслужава да се нарече изкуство, може ли шлосер-монтьор да бъде творец в кухнята, колко апетитен може да бъде телешкият мозък и как традиционният сакарски тиквеник заживява нов живот?
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.