IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Половин кило козунак гони колосалните 12 лева

Цената на яйцата пък скача до 55 стотинки преди Великден

Половин кило козунак гони колосалните 12 лева

Половин кило козунак вече стига 12 лева. По толкова ни искат фурни, седмица преди Великден.

Според производители празничните хлябове, които бяха изложени на традиционния Великденски фермерски пазар в София, са замесени с истинска квас. На щандовете се предлагаха различни видове в зависимост от предпочитанията на купувачите – със стафиди, с орехи, с шоколад и традиционен, пише "Монитор".

Цените на по-малките козуначета пък започваха от 4 лв., а посетителите можеха да си купят и различни видове безглутенови десерти, домашни сладкиши и майсторски баници.

Над 50 родни производители на храни и напитки, както и творци на ръчно изработени бижута, аксесоари и сувенири се включиха в пазара, като всеки от тях се опитваше по-атрактивен начин да привлече повече клиенти.

Седмица преди празника столичани имаха възможност да изберат за трапезата си сезонни зеленчуци, млечни продукти, вина, сладка и конфитюри.

Зелената салата се котираше по 1,20 лв. за брой, при положение, че на пазара "Красно село", например, две марули вървят за левче. Цените на пресния чесън и репичките бяха съответно – 1,50 и 1,80 лв. за една връзка.

Цената на фермерските яйца започва от 40 стотинки и вече стига до 55 стотинки за брой. Фермерите са категорични, че предлаганите яйца са от свободно гледани кокошки.

Едни от най-търсените продукти бяха млечните, а повечето неща можеха да се дегустират директно на място. Кашкавал от 100% краве мляко, се котираше за 12,96 лв., но само 432 грама.

За килограм домашно приготвено сирене столичани даваха по 10 лв. Кофичка домашно кисело мляко от 400 г струваше 1 лев, а литър прясно мляко – 2 лв. Овче кисело мляко в буркан (580 г) се търгуваше по 2,50 лв.

Цените на луканките започваха от 7-8 лв. парчето, а за биволски суджук стигаха до 15 лв. Килограм истински мед, без изкуствени добавки, бе около 8-10 лв.

Селските производители предлагаха дори и оцет от мед, а за да се сдобием с този продукт трябваше да платим 4 лв. за 350 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Бизнес
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата