20 хлебопроизводители от Варна и региона се събраха днес в Занаятчийската камара на обучителен семинар, за да се запознаят със системата ХАСЕП. Тя е част от изискванията на ЕС за производството на безопасни храни от суровината до крайния потребител.
Стандартът, наречен ХАСЕП, представлява анализ на риска и справяне с критичните моменти в производството. В основата му са добрите практики, като най-важната от тях е спазване на хигиенните изисквания на производството на хляб и хлебни изделия.
Едва 20-30% от варненските производители и търговци на храни са въвели европейските хигиенни изисквания в работата си. На всички останали трябва да се помогне, смятат от браншовата организация. Присъстващите на семинара хлебопроизводителни фирми са една шеста от поканените.
20-30% от хлебопроизводителите във Варна спазват изискванията на ЕС
20 хлебопроизводители от Варна и региона се събраха днес в Занаятчийската камара на обучителен семинар, за да се запознаят със системата ХАСЕП
30.01.2007 | 15:57 ч. Обновена: 28.01.2025 | 07:54 ч.
1
Напиши коментар
Към коментарите
Новини
-
Българи са блокирани на Санторини, а на острова вече има свлачища ВИДЕО
-
Георгиев: Казусът с българския кораб “Вежен“ е затворен
-
Bloomberg TV Bulgaria започва да излъчва документалната поредица "Bloomberg разследва"
-
ЕС ще отвърнат на удара, ако Тръмп предизвика търговска война
-
Арина Гуудс - жената, вкарала пациенти в "Пирогов" след ботокс
-
Путин се ядоса: Срамно е да се пренебрегне ролята на СССР при освобождаването на "Аушвиц"
-
"София Прайд" не зависи от никоя институция или чуждо посолство: Шествието ще се проведе на 14 юни
-
Асен Василев за "Дупката от 18 млрд. лв." и трите му линии за създаваната психоза
-
Денков атакува Борисов и схемата му "Дупка от 18 млрд. лв."
-
Тръмп си знае неговата: Отново призова Канада да стане "51-вия щат"
Бизнес
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата