IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

20-30% от хлебопроизводителите във Варна спазват изискванията на ЕС

20 хлебопроизводители от Варна и региона се събраха днес в Занаятчийската камара на обучителен семинар, за да се запознаят със системата ХАСЕП

20-30% от хлебопроизводителите във Варна спазват изискванията на ЕС

20 хлебопроизводители от Варна и региона се събраха днес в Занаятчийската камара на обучителен семинар, за да се запознаят със системата ХАСЕП. Тя е част от изискванията на ЕС за производството на безопасни храни от суровината до крайния потребител.

Стандартът, наречен ХАСЕП, представлява анализ на риска и справяне с критичните моменти в производството. В основата му са добрите практики, като най-важната от тях е спазване на хигиенните изисквания на производството на хляб и хлебни изделия.

Едва 20-30% от варненските производители и търговци на храни са въвели европейските хигиенни изисквания в работата си. На всички останали трябва да се помогне, смятат от браншовата организация. Присъстващите на семинара хлебопроизводителни фирми са една шеста от поканените.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Бизнес
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата