Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва извънредни проверки на обектите за производство и продажба на сладолед от 14 юни, съобщиха от агенцията.
Предприятията за производство ще бъдат проверявани до 30 юни, а до 30 септември ще се проверяват търговските обекти като колички, щандове на открито и подвижни обекти за продажба на сладолед без предварително опаковане.
В производствените предприятия инспекторите ще проверяват суровините и материалите, използвани за направата на сладолед, както и етикетирането на готовия продукт. Ще бъдат вземани проби за лабораторни изследвания.
В обектите за продажба ще се инспектират хигиенните условия за продажба на сладолед и спазване на условията за съхранението му. Ще се проверява и дали търговците предоставят на потребителите задължителните данни за наличие на вещества или продукти, които могат да станат причина за проява на алергии.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.