IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Димитър Маджаров с International Food Standard за млечните продукти

Димитър Маджаров с International Food Standard за млечните продукти

Производството на млечни продукти на Димитър Маджаров се сертифицира по International Food Standard (IFS). В средата на януари 2025 г. компанията получи сертификат от Bureau Veritas, глобална организация за контрол на качеството и безопасността. Димитър Маджаров покрива 96.80% от още по-стриктните изисквания на IFS в най-новата му, осма версия. Всички млечни продукти покриват критериите за качество, а Димитър Маджаров е оценен като производител от т.нар. по-високо ниво (higher level).

Какво е International Food Standard?

IFS е доброволен международен стандарт. Той е внедрен в производството по инициатива на самия Димитър Маджаров. Присъжда се само след външен одит. Обикновено важи само за една година, след което трябва да бъде подновен.

International Food Standard надгражда задължително внедрени в производството Добри производствени практики (GMP) и Анализ на рисковете и контрол на критичните точки (НАССР).

В IFS има безкомпромисни изисквания към суровината, хигиената на персонала, хигиената в производствените помещения, опаковките, доставчиците, рецептурите, съхранението, транспорта, проследимостта на продукта до магазинната мрежа, обученията на екипите. Прави се и оценка на управлението на фирмата.

За първи път Димитър Маджаров внедрява по собствена инициатива IFS стандарт през 2011 г. Всяка година компанията преминава през одит, за да защити новите изисквания. Последният, издаден на Димитър Маджаров от Bureau Veritas сертификат за млечни продукти, е валиден до 10 януари 2026 г.  

Кои млечни продукти на Димитър Маджаров са по International Food Standard?

Всички млечни продукти, произведени от Димитър Маджаров, покриват International Food Standard. Това са: бяло саламурено сирене, кашкавал, топено сирене, масло, сметана, крема сирене, катък, извара, кисело и прясно мляко, айрян, кефир. И техните опаковки – вакуум, бутилки, фолио, тенекиени кутии и др. – отговарят на изискванията за безопасност и качество на International Food Standard.  
Още 3 други стандарта в производството на млечни продукти на Димитър Маджаров

Освен IFS, Димитър Маджаров внедрява в производството на млечни продукти още два други стандарта:  БДС при кашкавалите и Европейски стандарт Защитено наименование за произход (ЗНП) – за българско бяло саламурено сирене и българско кисело мляко.

Какви гаранции дава International Food Standard на потребителите?

International Food Standard гарантира, че  млечните продукти на Димитър Маджаров отговарят на най-високите изисквания за безопасност, качество и проследяемост. Сертификатът се издава след строг одит и включва контрол върху всяка стъпка от производството – от суровините до крайния продукт на рафта.

За потребителите това означава:

·     Прозрачност – ясен произход.

·     Сигурност – всеки млечен продукт отговаря на международни изисквания.

·     Гарантирано качество – стандарти, които надграждат добрите производствени практики и строг контрол върху всяка стъпка от производството.

IFS сертификацията означава безкомпромисен контрол – от подбора на суровините до финалния продукт. Строгите изисквания за безопасност, хигиена и проследяемост гарантират, че всяка хапка е с автентичен вкус и с качество, което прави разлика.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Бизнес
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата