Любовта ни към вкусната храна ни срещна с Йоана Петрова. Една млада дама, която не пропуска да сподели своите кулинарни шедьоври в блога си „Кулинарно в кухнята с Йоана“. Обича да пътува, да експериментира, води кулинарни класове и предпочита френската кухня. Вижте какво сподели пред екипа на Az-jenata.bg.
Кога и как открихте света на кулинарията и как намерихте себе си в него?
При мен двете са неразривно свързани. Открих себе си чрез храната преди около 8 години. Сега тя отразява настроенията ми и нагласата за света.
Голяма част от вашите рецепти могат да бъдат открити в кулинарния ви блог. Кога се роди идеята за него?
Когато се открих. Началото на блога беше естествено продължение на възмездието ми към хранителните проблеми, които имах. След като ги преживях, открих, че храната не е само за задоволяване на физическите ни нужди, тя е прекрасна емоция на всички сетива.
Сладко или солено?
Намирам очарование и при двете групи храни. Докато приготвянето на десерти обикновено е свързано с повече дисциплина и стриктно придържане към рецептата, при ястията съществува по-широк диапазон за импровизации. Разбира се и при двата случая трябва да знаеш какво правиш. Иначе, имам по-голям афинитет към консумирането на сладки храни.
Останалата част от интервюто може да прочетете в Az-jenata.bg