Само след седмица на кулинарната арена на MasterChef ще се качи шестото поколение хоби-готвачи, които ще се борят за заветната престилка. Тя пък е първата стъпка към голямата награда.
От 24 февруари в ефира на bTV стотици хоби-готвачи ще представят разбирането си за храната като удоволствие, чрез което изразяват себе си, даряват любов и дори се лекуват.
Своята визия за първокласно ястие ще покажат метъл музикант, изящна моделка, мениджър на критични ситуации, продуцент, рокер, обиколил три континента, хотелиер, бизнес дама, банкер и дори рейнджър. Те пристигат от всички краища на света, за да докажат възможностите си пред компетентното жури - шеф Андре Токев, шеф Петър Михалчев и шеф Силвена Роу.
Претендентите за титлата и голямата награда от 100 000 лева ще сготвят множество впечатляващи и екзотични комбинации от продукти, здравословни блюда, но и традиционни ястия от българската кухня. Много от тях ще съобразят избора си на рецепта с предпочитанията на член от журито, на когото симпатизират и чиято философия за храната споделят.
Те ще демонстрират отлични познания за обработката на продуктите, технологичните процеси, модерните готварски уреди, естетичното представяне на рецептите и последните тенденции на световната кулинарна сцена.
В опит да впечатлят журито, състезателите ще разбулват тайните на баба, собствените си рецепти за семейно щастие, ще покажат дори рецепти за средновековни храни.