“Lion Quality eggs” –контролният орган на Англия, следящ за качеството на яйцата, измисли как да улесни потребителите в Обединеното кралство при постигането на точно определена твърдост на варените яйца, съобщи АФП.
След няколко месеца английският консуматор ще може да си купи от магазина яйца, предназначени за различен кулинарен резултат след варене. До размера, върху кутиите, ще бъде обозначено “рохки”, “средно твърди” или “твърди”.
На черупката на всяко яйце ще бъде нарисувано лого със специално черно мастило, което няма да се вижда, когато продуктът е в суров вид.
Изображението ще се появява в мига, когато яйцето се свари до желаната твърдост. Единственият недостатък на хрумването е, че трябва черупката да се наблюдава внимателно и непрекъснато, за да не се пропусне моментът, в който логото се появи.