Пилешкото месо е едно от най-предпочитаните при спазване на хранителен режим. Здравословното хранене със сигурност е с приоритет, а придържането към него не е необходимо да бъде трудна и непосилна задача.
Разбира се, добре е понякога да разнообразяваме кухнята и да добавим някоя и друга съставка до получаването на желаното вкусно ястие.
Представяме ви нашата рецепта за пиле „Пеперони“, което за някои може да бъде странна комбинация, но обещаваме, че е много вкусна.
Общото време за приготвяне е 15 минути, а продуктите са достатъчни за 4 порции.
Ще ви бъдат необходими:
2 парчета пилешки гърди без кожа
сол и черен пипер на вкус
2 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици масло
3 чаши сос "Маринара"
Няколко резена салам "Пеперони"
4 резена моцарела
Пресен магданоз
Салата или какъвто и да е вид паста
Начин на приготвяне:
Използвайте остър нож, за да разрежете пилешките гърди. Всяко едно парче трябва да бъде разделено на две равни части.
Използвайте сол и черен пипер, с които да поръсите и от двете страни. Загрейте тиган на средна до висока температура и добавете маслото и зехтина.
Запържете парчетата бяло месо докато получат приятен златист загар и от двете страни. За постигането на този резултат ще ви бъдат необходими около 2 минути и половина на страна. Дръпнете пилешкото месо в чиния да изстива.
В същия тиган изсипете соса "Маринара" и разбъркайте добре, за да загрее по-бързо.
Поставете пилешките гърди в соса и наредете резените салам "Пеперони" отгоре. Постарайте се плътно да покриват повърхността.
Върху тях наредете по един резен моцарела. Оставете в тигана докато се разтопят напълно и покрият салама "Пеперони".
Поръсете с пресен магданоз за украса.
Можете да сервирате върху предварително сварена паста.
Другият ви вариант е да поставите като основно с гарнитура от свежа зелена салата.
Как изглежда целият процес на приготвяне на ястието в снимки - тук
Още вкусни рецепти вижте в Tialoto.bg тук
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.