Продукти:
2 патладжана
2 тиквички
5 чушки
2-3 големи глави лук
2 моркова
по желание няколко гъби
За маринатата:
1/2 чаена лъжица прясно смлян черен пипер
1/2 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка изсушена мащерка
2 стрити скилидки чесън
сокът на 2 лимона
120 г мед
Приготвяне:
Измийте зеленчуците. Тиквичките нарежете на ленти, а чушките на две половинки, морковите на дълги и тънки ивици, патладжаните на големи кръгчета с дебелина около 1,5 см, лука също на дебели шайби. Загрейте добре грил тигана и наредете зеленчуците.
След като са готови от едната страна може да ги обърнете и да ги намажете с маринатата. Така ги обръщайте няколко пъти и всеки път от всяка страна ги намазвайте. Има по-лесен вариант, в който вече изпечените зеленчуци се поставят в тенджера и се заливат с маринатата.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.