Продукти:
- 1,5 л зелев сок
- 2 стръка праз лук – добре почистени
- 350 г кисело зеле
- 2-3 с.л. олио
- 1 ч.л. червен пипер
- 2 сухи люти червени чушки или 1 ч.л. лют червен пипер на люспи
- шепа смлени орехи – по желание
Приготвяне:
- Нарежете на тънко и ситно киселото зеле и праза.
- Сложете ги в подходяща купа или тенджера за приготвянето на чорбата.
- Добавете към тях олиото, ядките и червения пипер.
- Ако ще ползвате сухи чушки, леко ги запечете на котлона или във фурната.
- След това ги натрошете добре и добавете към останалите съставки.
- Ако няма да ползвате сухи люти чушки, добавете лютия червен пипер на люспи.
- Накрая се сипва зелевият сок.
- Всичко се разбърква много добре.
- Студената чорба се сервира с препечени филийки.
Още вкусни рецепти можете да прочетете в Az-jenata.bg.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.