IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Празнично брауни с шоколадов ганаш

Вкусен десерт за Коледа и Нова година

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Продукти:

За браунито: 

  • 250 г тъмен шоколад
  • 250 г масло
  • 4 яйца
  • 250 г захар
  • 2 супени лъжици брашно 
  • 2 супени лъжици какао на прах

За шоколадовия ганаш:

  • 300 г шоколад микс – тъмен и млечен
  • 300 г течна сметана за готвене

Приготвяне:

  • В подходяща тенджера разтопете маслото. 
  • Междувременно нарежете шоколада и го добавете към разтопеното масло. 
  • Изключете котлона и разбъркайте за няколко минути или докато шоколадът се разтопи напълно. 
  • Отделете от котлона. 
  • В купа разбийте яйцата със захарта. 
  • Към тях добавете пресетите брашно и какао. 
  • Накрая сипете шоколадовата смес. 
  • Внимателно разбъркайте всичко, докато всички съставки се смесят.
  • Сместа за браунито се изсипва в тава, която е предварително намазнена и застлана с хартия за печене. 
  • Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25 – 30 минути. 
  • Междувременно пригответе ганаша. 
  • Нарежете шоколада, след което го сложете в купа.
  • На средно слаб огън загрейте сметаната в подходяща тенджера, докато започнете да виждате малки мехурчета на повърхността (но не да кипва). 
  • Изсипете горещата сметана в купата с шоколада и я оставете да престои 5 минути. 
  • След това разбъркайте много добре. 
  • С получения топъл ганаш залейте изпеченото брауни. 
  • Когато сладкишът се охлади напълно, може да го сложите в хладилник за 1 час и след това да сервирате. 

Още вкусни рецепти опитайте в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Свободно време
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата