Продукти:
За браунито:
- 250 г тъмен шоколад
- 250 г масло
- 4 яйца
- 250 г захар
- 2 супени лъжици брашно
- 2 супени лъжици какао на прах
За шоколадовия ганаш:
- 300 г шоколад микс – тъмен и млечен
- 300 г течна сметана за готвене
Приготвяне:
- В подходяща тенджера разтопете маслото.
- Междувременно нарежете шоколада и го добавете към разтопеното масло.
- Изключете котлона и разбъркайте за няколко минути или докато шоколадът се разтопи напълно.
- Отделете от котлона.
- В купа разбийте яйцата със захарта.
- Към тях добавете пресетите брашно и какао.
- Накрая сипете шоколадовата смес.
- Внимателно разбъркайте всичко, докато всички съставки се смесят.
- Сместа за браунито се изсипва в тава, която е предварително намазнена и застлана с хартия за печене.
- Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25 – 30 минути.
- Междувременно пригответе ганаша.
- Нарежете шоколада, след което го сложете в купа.
- На средно слаб огън загрейте сметаната в подходяща тенджера, докато започнете да виждате малки мехурчета на повърхността (но не да кипва).
- Изсипете горещата сметана в купата с шоколада и я оставете да престои 5 минути.
- След това разбъркайте много добре.
- С получения топъл ганаш залейте изпеченото брауни.
- Когато сладкишът се охлади напълно, може да го сложите в хладилник за 1 час и след това да сервирате.
Още вкусни рецепти опитайте в Az-jenata.bg.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.