Продукти:
- 170 г брашно
- 1 голямо яйце
- 50 г захар
- 60 г масло - студено
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
Приготвяне:
- В купа пресейте брашното заедно с бакпулвера.
- Отделно в купа комбинирайте захарта, маслото, ваниловия екстракт и яйцето.
- Всичко се разбива с миксер до получаването на гладка смес.
- След това добавете сухите съставки и разбъркайте добре.
- Изсипете сместа върху работната повърхност.
- Омесете тестото, за да се оформи гладка, хомогенна тестена топка.
- Ако тестото лепне по ръцете ви, добавете малко брашно.
- Увийте тестото в свежо фолио, леко го приплескайте с ръце и го сложете в хладилник за 1 час.
- След това поставете тестото между два листа набрашнена хартия за печене.
- Разточете го с точилка с дебелина около 3-4 милиметра.
- Изрежете формички.
- Печете сладките в тава върху хартия за печене в предварително загрята фурна на 190 градуса.
- Трябват им около 15 – 20 минути.
- След като изстинат, може да ги поръсите с пудра захар.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.