IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Три лесни и колбастични идеи за бързо хапване, приготвено у дома

Три лесни и колбастични идеи за бързо хапване, приготвено у дома

Когато времето не достига, а се нуждаем от нещо бързо и вкусно, е полезно да имаме под ръка няколко подходящи рецепти. В този материал ще откриете три лесни и вкусни идеи за хапване "на крак," които са идеалното решение за забързаното ежедневие. Вдъхновението за крайния резултат идва от шеф Димитър Тончев и Lidl и техните тематични рецепти, побрани в специалния сайт за кулинарни инспирации на веригата - gotvi.lidl.bg

Основни герои и в трите рецепти са тяхно величество колбасите, предпочитан избор за огромна част от клиентите на веригата. Подбраните съставки, високият процент съдържание на месо и, разбира се, вкусът са основните показатели, които превръщат собствените марки колбаси на Lidl в истински звезди в семейното меню. Във всички тях липсва и механично отделено месо (МОМ), което е предпоставка за по-малко добавки, овкусители и подобрители.

Собствените марки Родна стряха, Baroni, Dulano, и Pikok предлагат голямо разнообразие от всякакви месни деликатеси, като всички “колбастични предложения” минават щателен контрол през целия процес на производство и се предлагат на оптимални цени, без компромис с качеството.

А ето и кои са трите бързи рецепти с колбаси, с които освен да спестим време ще наградим вкусовите си рецептори.

1.     Хотдог с пълнен кренвирш от марката Pikok

Лидл

Необходими продукти: 4 бр. кренвирши Piкок, 100 г кашкавал, 4 бр. хлебчета за хотдог, 150 г кисели краставички, 1 с.л. мед,  кетчуп и горчица по желание.

Начин на приготвяне:

1. Правим  леки прорези по цялата дължина  на кренвиршите, така че да  се получат малки джобчета. Нарязваме  кашкавала на дребни ивички  и пълним кренвиршите с него. Запичаме на предварително загрята  фурна на 220° C или на парти грил, докато получат хубава коричка. Слагаме и разполовените хлебчетата  да се запекат за кратко.

2. През това  време нарязваме киселите краставички  на ситни кубчета, слагаме ги  в купичка и добавяме 1 с.л. от  маринатата им и 1 с.л. мед.

3. За финал  намазваме топлите хлебчета с  горчица, слагаме пълнения кренвирш, гарнираме с кисели краставички  и кетчуп и покриваме с другата  половина от хлебчето.

2. Сандвичи с месни деликатеси  от Dulano и зеленчукова салца

Лидл2

Необходими продукти: 2 бр. пърленки, 150 г свинско филе, 150 г прошуто кото, 100 г чоризо, 100 г зърнесто прясно сирене, 100 г чери домати, 1 връзка репичка и 2-3 с.л. маслинова паста.

Начин на приготвяне:

1. Започваме  с приготвянето на зеленчуковата  салца, като разполовяваме чери  доматите и нарязваме репичките  на ситно. Запазваме листата. Ако  са омекнали, ги слагаме в студена  вода, за да се освежат. Доматите  и репичките прехвърляме в  купа и към тях добавяме  маслинова паста. Разбъркваме добре.

2. Разполовяваме  пърленките. По желание може да  намажем всяка половина с маслиново  песто. Нареждаме слайсове свинско  филе, Прошуто Кото и чоризо. Отгоре  намазваме със зърнесто прясно  сирене, слагаме отцедените и  подсушени листа на репички. Накрая  завършваме със зеленчуковата  салца и покриваме с другата  половина на пърленката.

3. Накрая  намазваме леко пърленките с  вода, за да не изсъхват, и ги  запичаме на 220°C за 3–5 минути. Сервирамe сандвичите веднага, докато са  топли и хрупкави.

3. Принцеси с шунка Pikok Pure и кашкавал

Лидл3

Необходими продукти: 1 бр. фокача с маслини, 200 г шунка Pikok Pure, 150 г кашкавал, 2 с.л. масло , 1 ч.л. пушен червен пипер и самардала.

Начин на приготвяне:

1. Започваме, като разбъркваме  мекото масло с пушения червен  пипер. Разполовяваме фокачата на  две големи филии и намазваме  всяка с маслото.

2. Настъргваме на едро  половината от кашкавала върху  филиите, а останалата половина  нарязваме на кубчета. Навиваме  шунката във формата на розички  и ги нареждаме върху филиите, редувайки с кубчетата кашкавал.

3. Запичаме принцесите  на 220°C или на парти грил, докато  получат хубав и апетитен златист  загар.

4. Сервираме ги топли, като  по желание може да ги поръсим  и с ароматната подправка самардала.

Идеите на шеф Димитър Тончев са бързи и лесни за реализиране. Още кулинарно вдъхновение ще откриете на сайта gotvi.lidl.bg, като повече за колбастичните предложения на веригата, както и за най-актуалните оферти, може да научите от тази специална страница. Да ви е сладко!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Свободно време
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата