Продукти:
- 200 г брашно
- 110 г кафява захар
- 1 голямо яйце
- 110 г масло
- 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
- 60 г суров шамфъстък без черупки
- щипка сол
- 120 г бял шоколад
Приготвяне:
- В голяма купа пресейте брашното със содата и солта.
- Разбъркайте добре.
- Шамфъстъкът се смила или начуква, но не на твърде фино.
- Отделно в купа комбинирайте захарта и маслото.
- Разбийте с миксер.
- След това добавете яйцето и отново разбийте.
- Към тази смес постепенно добавете сухите съставки.
- Когато получите хомогенна смес, може да добавите ядките и нарязания шоколад.
- Разбъркайте с шпатула.
- Оформете топчета, размерът зависи от предпочитанията ви
- Подредете ги в тава върху хартия за печене на разстояние.
- Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 25 минути.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.