Продукти:
- 8 листа фини кори
- около 50 г разтопено масло
- 2 ябълки
- 1/2 ч.ч. стафиди по ваш избор
- 1/2 ч.ч. счукани белени бадеми
- 3 супени лъжици захар
- настъргана кора на 1/2 портокал
- 1/2 чаена лъжичка канела на прах
- 1 – 2 с.л. коняк или ром
- 4 бисквити амарети, добре счукани – по желание
- пудра захар за поръсване
Приготвяне:
- Нарежете ябълките на тънки филийки, след като ги обелите.
- В купа се смесват захарта и подправките.
- Добавете ябълките, стафидите, бадемите, счуканите бисквити и рома.
- Разбъркайте добре.
- На работния плот сложете една кора.
- Намажете я с масло.
- Поставете друг лист отгоре и отново намажете.
- Така подредете една върху друга 8 фини кори, като мажете с масло след всяка нова сложена.
- Разпределете плънката в единия край, но си оставете малко разстояние от него, за да може да го навиете на руло.
- След като навиете рулото, може да подгънете леко двата му края.
- Прехвърлете в тава върху хартия за печене.
- Намажете финално с масло.
- Печете на 170 градуса за около 40 минути или до златистокафяво.
- Извадете от фурната и оставете да изстине.
- Преди да сервирате, поръсете обилно с пудра захар.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.