IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Ябълков щрудел

Лесна рецепта

Снимка: istock

Снимка: istock

Продукти:

  • 8 листа фини кори 
  • около 50 г разтопено масло
  • 2 ябълки
  • 1/2 ч.ч. стафиди по ваш избор 
  • 1/2 ч.ч. счукани белени бадеми
  • 3 супени лъжици захар
  • настъргана кора на 1/2 портокал
  • 1/2 чаена лъжичка канела на прах
  • 1 – 2 с.л. коняк или ром
  • 4 бисквити амарети, добре счукани – по желание
  • пудра захар за поръсване

Приготвяне:

  • Нарежете ябълките на тънки филийки, след като ги обелите.
  • В купа се смесват захарта и подправките.
  • Добавете ябълките, стафидите, бадемите, счуканите бисквити и рома.
  • Разбъркайте добре.
  • На работния плот сложете една кора. 
  • Намажете я с масло.
  • Поставете друг лист отгоре и отново намажете.
  • Така подредете една върху друга 8 фини кори, като мажете с масло след всяка нова сложена.
  • Разпределете плънката в единия край, но си оставете малко разстояние от него, за да може да го навиете на руло. 
  • След като навиете рулото, може да подгънете леко двата му края. 
  • Прехвърлете в тава върху хартия за печене. 
  • Намажете финално с масло.
  • Печете на 170 градуса за около 40 минути или до златистокафяво.
  • Извадете от фурната и оставете да изстине.
  • Преди да сервирате, поръсете обилно с пудра захар. 

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Свободно време
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата