Продукти:
- 120 г шоколад
- 7 супени лъжици захар (90 г)
- 3 яйца
Приготвяне:
- Разтопете шоколада на водна баня.
- Отделете жълтъците от белтъците.
- Разбийте белтъците на твърд сняг.
- Отделно разбийте захарта, жълтъците и шоколада.
- Внимателно добавете разбитите белтъци към шоколадовата смес, бъркайте с шпатула.
- Трябва да се получи хомогенна смес.
- Изсипете тестото в намаслена тава с незалепващо покритие или такава, в която сте сложили хартия за печене.
- Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 минути.
- Извадете готовата торта от фурната.
- Оставете да изстине и поръсете с пудра захар преди сервиране.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.