Продукти:
- 700 г филе от треска
- 100 г хляб без кори
- листата на връзка магданоз
- прясна мащерка на вкус
- 2 яйца
- 1 стрита скилидка чесън
- сол и черен пипер на вкус
- 80 г настърган пармезан
- брашно за овалване
- фъстъчено олио за пържене
Приготвяне:
- Сложете хляба в кухненски робот.
- Пасирайте го до трохи и ги сложете в купа.
- Отстранете костите от филетата, ако има такива.
- Може да ползвате пинцети.
- Сложете рибата в кухненския робот и смелете добре.
- След това я добавете към хлебните трохи.
- Прибавете и нарязания магданоз, чесъна, мащерката, пармезана, солта, яйцата, черния пипер.
- Всичко се разбърква много добре, за да се свържат съставките.
- От получената смес се оформят малки топки.
- Овалват се в брашно и се пържат в сгорещено олио в тиган или малка тенджера.
- Пържете кюфтетата около 2-3 минути или до златистокафяво.
- Сервирайте с любимите ви сосове, свежа салата.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.