Продукти:
- 1 ч.ч. пълнозърнест сусамов тахан
- 1/2 ч.ч. обикновена захар
- 2/3 ч.ч. кафява захар
- 2 големи яйца
- 2 чаени лъжички ванилов екстракт
- ¼ чаена лъжичка сол
- ¾ чаена лъжичка сода за хляб
- ½ чаена лъжичка смляна канела
- 2 ч.ч. брашно
- 80 -100 г нарязан шоколад по ваш избор
Приготвяне:
- Загрейте фурната на 190 градуса.
- В голяма купа комбинирайте тахана и двата вида захар.
- Разбъркайте с дървена лъжица за няколко минути, докато се смесят добре съставките.
- Добавете яйцата, 3 супени лъжици студена вода и екстракта от ванилия.
- Отново добре разбъркайте всичко.
- Следва да добавите солта, содата за хляб и канелата.
- Разбъркайте.
- Добавете брашното и бъркайте до получаването на хомогенна смес.
- Накрая сложете нарязания шоколад.
- С помощта на супена лъжица в тава, в която сте сложили хартия за печене, оформете малки купчинки.
- Леко ги заравнете с гладката част на лъжицата.
- Печете бисквитите за около 10 - 11 минути.
- След като се охладят, може да се консумират.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.