Продукти:
- 1 голямо яйце
- 1 лимон – сокът и фино настъргана кора
- 40 г захар
- 40 мл слънчогледово масло
- 160 г брашно
- ½ пакетче бакпулвер
- фъстъчено или слънчогледово олио за пържене
- захар на кристали или пудра захар за поръсване
Приготвяне:
- В купа разбийте яйцето и захарта.
- Добавете лимоновия сок и кората от лимон.
- Разбъркайте.
- Добавете олиото, брашното и бакпулвера и разбъркайте всичко.
- В дълбок тиган загрейте мазнината добре.
- С чаена лъжичка вземете количество от тестото.
- Помагайки си с друга лъжичка, го избутайте в тигана.
- Така оформените бухтички се пържат добре от двете страни.
- Когато са готови се вадят от тигана и се слагат върху кухненска хартия за кратко.
- Докато са топли се овалват или поръсват със захар.
Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.