Съставки:
- 1/3 чаша зехтин
- 1 и ½ кг картофи, обелени и нарязани
- 3 скилидки чесън, пресовани
- 2 с.л. пресен риган, нарязан
- Сол и черен пипер на вкус
- ½ чаша пилешки бульон
- 1/3 чаша пресен лимонов сок
Приготвяне:
- Загрейте фурната на 220 градуса.
- Намажете тава за печене с малко мазнина и постелете с хартия.
- Подредете вътре картофите, пресования чесън, ригана.
- Поръсете с пипер и сол.
- Важно е картофите да са подредени на един ред, за да се изпекат равномерно.
- Залейте с бульона и лимоновия сок.
- Печете за 25-30 минути.
- Извадете от фурната.
- Обърнете картофите и върнете обратно във фурната за още 20 минути да се запекат.
- Сервирайте с лимонови резени и още пресен риган.