Съставки:
- 1 пакет тесто за пица (1 кг)
- ½ чаша готов сос за пица по избор
- 500 г пилешки гърди
- 1 чаша настърган пармезан
- 1 зелена чушка
Приготвяне:
- Сварете пилешкото, докато побелее.
- Отцедете от водата и накъсайте с вилици, така че месото да стане на конци.
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- Разстелете тестото за пица в намазнена тава за печене.
- За предпочитане е да поставите и хартия за печене.
- Запечете леко тестото за около 8-9 минути, докато леко покафенее.
- Извадете от фурната и намажете със соса за пица, който сте избрали.
- Ако не сте избрали да използвате сос за пица, можете да използвате доматен сос или доматена пасата.
- Подправете с подправки по ваш избор.
- Разпръснете накъсаното дърпано пилешко върху тестото.
- Поръсете с пармезана.
- Подредете тънко нарязани резени чушка.
- Печете в загрятата фурна за още 20 минути или до златиста коричка.