От кулинарната рубрика на Az-jenata.bg споделяме една чудесна рецепта.
Продукти:
- 4 с.л. майонеза
- сол и черен пипер на вкус
- 1 ч.л. сушен риган
- 1 ч.л. сладък червен пипер
- 1 ч.л. сушен магданоз
- сокът на един лайм
- 2-3 стрити скилидки чесън
- зехтин на вкус
Приготвяне:
- В голяма купа комбинирайте съставките за марината.
- Разбъркайте ги добре.
- С нож направете на всяко бутче по няколко леки разреза.
- Сложете бутчетата в купата с маринатата.
- Хубаво разбъркайте, за да може маринатата да овкуси месото.
- Сложете бутчетата в тава с незалепващо покритие, в която сте сложили малко количество зехтин.
- Покрийте тавата с алуминиево фолио за печене.
- Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.
- След това премахнете фолиото и запечете докато месото хване златистокафява коричка.
- Сервирайте с гарнитура по ваш вкус.