От готварската рубрика на Az-jenata.bg споделяме една апетитна рецепта за агнешки ребърца.
Продукти:
- 2 кг агнешки ребърца
- 2 глави лук, нарязан
- 1 чаша сухо бяло вино
- ¼ чаша соев сос
- ¼ чаша пресен лимонов сок
- 1 супена лъжица мед
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 чаени лъжици чесън, пресован
- 1 чаена лъжица канела
- 1 чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица черен пипер
Приготвяне:
- Поставете агнешкото в тава за печене.
- В купа смесете лука, виното, соевия сос, лимоновия сок, меда, зехтина, чесъна, канелата, солта и пипера.
- Разбъркайте много добре, докато се смесят.
- Залейте агнешкото с получената марината и втрийте навсякъде.
- Покрийте и приберете в хладилник за 1 час.
- Печете в загрята на 200 градуса фурна за около час и половина или до златиста коричка.