IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Агнешки ребърца с вино

Вкусно ястие за Великден и Гергьовден

Снимка: istock

Снимка: istock

От готварската рубрика на Az-jenata.bg споделяме една апетитна рецепта за агнешки ребърца.

Продукти:

  • 2 кг агнешки ребърца
  • 2 глави лук, нарязан
  • 1 чаша сухо бяло вино
  • ¼ чаша соев сос 
  • ¼ чаша пресен лимонов сок
  • 1 супена лъжица мед
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 2 чаени лъжици чесън, пресован
  • 1 чаена лъжица канела
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица черен пипер 

Приготвяне:

  • Поставете агнешкото в тава за печене. 
  • В купа смесете лука, виното, соевия сос, лимоновия сок, меда, зехтина, чесъна, канелата, солта и пипера. 
  • Разбъркайте много добре, докато се смесят. 
  • Залейте агнешкото с получената марината и втрийте навсякъде. 
  • Покрийте и приберете в хладилник за 1 час. 
  • Печете в загрята на 200 градуса фурна за около час и половина или до златиста коричка.  
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Свободно време
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата