Голямо количество плодове и зеленчуци в детското меню, може да облекчи, както живота на детето, така и този на родителите му. Според австралийски учени, тези продукти защитават развиващия се организъм от психически отклонения.
Заключението е направено въз основа на анализ на данните на 3000 деца на възраст от 11 до 18 години. Децата, хранещи се нездравословно, по-често страдат от депресия и тревожност. Докладът на психиатъра Филис Джек е първия по рода си, доказващ връзката, между менюто и психическото здраве.
По време на проучването в периода 2005-2007 г., доброволците попълвали анкета, съдържаща данни за начина им на хранене и симптоми за психически отклонения. Когато деца с проблеми, започвали да се хранят балансирано, това веднага се отразявало положително на психиката им, съобщи агенция Синхуа.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.