Обикновено традиционните кухни на повечето народи по света включват пилешко, свинско, говеждо месо и риба. Вегетарианската кухня е ясна – набляга се на зеленчуците и алтернативните източници на протеини.
Каквито и храни да консумират различните народи, в повечето случаи те изглеждат примамливо и посещавайки някоя държава, ние задължително искаме да опитаме от вкуса й.
Но съществуват и някои не просто странни, а ужасяващи храни, които в някои страни са си направо деликатес! Вижте кои са най-отвратителните храни, смятани за вкусотия на местна почва и си помислете дали бихте ги опитали.
Октопод
Октоподът е част от средиземноморската кухня и не е изненада, че много хора се хранят с него. Но в Корея октоподът се сервира абсолютно жив. Главният готвач пред очите ви ще го нареже на парченца и ще го сервира, а вие ще гледате как парченцата все още се движат.
Ще трябва много да внимавате, за да не се задавите с вендузите на пипалата, които все още изпълняват функцията си.
Тарантули
Тарантулите са специалитет в Камбоджа. Смята се, че недостигът на храна в Камбоджа по време на режима на Червените кхмери е довел до това населението да търси алтернативни методи за изхранване.
Открили са ги в лицето на тарантулите. Местните жители препържват огромните паяци в сгорещена мазнина. Те стават хрупкави и всички ги обожават. Някои смели туристи се престрашават да опитат необичайния деликатес, но дали вие бихте го направили?
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.