Едно от най-честите опасни заболявания при жените е ракът на гърдата. Основните фактори, които влияят върху развитието на рак на гърдата, са възрастта, генетично предразположение, затлъстяване, менопауза, намалена физическа активност, късно раждане (след 35 години) и други. Споделяме кратък списък на храни, за които учените смятат, че биха могли да намалят риска от появата на рак на гърдата.
Куркума
Подправка, която широко се използва в източната кухня не само заради интересния си вкус, но и защото има редица здравословни ползи. Куркумата има антисептични и противовъзпалителни свойства. Основният компонент в нея е куркуминът, който потиска растежа на раковите клетки.
Лук и чесън
Чесънът и лукът са сред най-добрите антиракови агенти. Те съдържат флавоноиди и серни съединения, които инхибират растежа на тумора и подобряват имунитета. Затова е добре да ги добавяте всеки ден към храненето си.
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.