IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Храни срещу рак на гърдата

Сокът от нар потиска на растежа на раковите клетки

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Едно от най-честите опасни заболявания при жените е ракът на гърдата. Основните фактори, които влияят върху развитието на рак на гърдата, са възрастта, генетично предразположение, затлъстяване, менопауза, намалена физическа активност, късно раждане (след 35 години) и други. Споделяме кратък списък на храни, за които учените смятат, че биха могли да намалят риска от появата на рак на гърдата.

Куркума

Подправка, която широко се използва в източната кухня не само заради интересния си вкус, но и защото има редица здравословни ползи. Куркумата има антисептични и противовъзпалителни свойства. Основният компонент в нея е куркуминът, който потиска растежа на раковите клетки.

Лук и чесън

Чесънът и лукът са сред най-добрите антиракови агенти. Те съдържат флавоноиди и серни съединения, които инхибират растежа на тумора и подобряват имунитета. Затова е добре да ги добавяте всеки ден към храненето си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата