Натто е вид специфична традиционна японска храна, която се приготвя от ферментирали соеви зърна в специална закваска. Нейните ползи за здравето са много. На пръв поглед прилича на нахут, но няма общо с него.
Натто обикновено се сервира върху канапе от сварен ориз. Като повечето ферментирали храни натто има силни пребиотични свойства и е много полезно. За какво помага то?
Невероятно полезно за храносмилането
Благодарение на полезните живи бактерии в натто, работата на червата и стомаха се улеснява многократно. Полезните бактерии участват в храносмилането и подобряват клетъчния метаболизъм.
Имунитетът се повишава
Пробиотичните и пребиотичните бактерии допринасят не само за добрата работа на червата, но и на имунната система, която е пряко свързана с този специфичен баланс.
Ензимите и витамините в натто повишават защитните механизми на тялото и предпазват от различни инфекции и заболявания.
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.