Напоследък доста се увличат с тея еко-био глупости. Хвърлих едно око на статията - та без елда и овесени ядки не знам как ще живеете. Как ли е оцелял човек хиляди години преди това. Не яжте и напоследък моедерното отричане на млечни изделия. Пълен абсурд. Общество на болни мозъци!!!
отговорСигнализирай
1
king_for_a_day преди 8 години
50
Каква мая съдържат тестените храни след изпичане? Маята представлява дрожди, които при втасването отделят въгл. диоксид и по този начин правят тестото по-меко. При изпичане дрождите просто умират. Единственият ефект е, че хлябът се получава бухнал заради мехурчетата газ. Газ се отделя и при смесването на сода с лимонена киселина. Содена питка вредна ли е по вашата логика, след като няма мая, но е тестена?А бирената мая, нали била полезна дори при директна консумация?
отговорСигнализирай
преди 8 години
преди 8 години