....
....
Днес не излизахме никъде. Реших да сготвя нещо вкусно:)
С едно и също тесто направих Лучничета и Тутманичета. Станаха вкусни...;-)))
Лучничетата са с маково семе и плънка от лук, орехи, черен и червен пипер и мащерка. А Тутманичетата със сирене и сусам.
Тестото се разделя на две еднакви части :
От едната част на тестото режат се топки, от които се оформят Лучничета като питки с плънка.
Готовите Лучничета се оставят да втасат:
Готовите питки се оставят във фурната на 40 градуса за да втасат по- бързо:
Намазват се с жълтък смесен с малко мазнина след като втасат и се пекат на 170-180 градуса:
Другата част се разточва, върху нея се намазва олио или краве масло и плънка- сирене разбито с яйце:
Реже се на кръст, навива се на рула и се реже на розички ето така:
Готовите Лучничета:
Готовите Тутманичета:
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.