Дет се вика: I love this game!
И нали съм си плагиат, не се сдържам да не внеса своята дан, към словестната манджа.
Едни слагат снимки на пицките си, други продуцират "Готварска книга за канибали", трети ежедневно забъркват прокиснал тютю - гювеч.
Та си викам, що да не ви предложа една рецепта, как да си спретнете сладко от рози.
Първо, разбира се, ви трябват рози. Но да са цъфнали и вързали.
За да забъркате качествен "джам", е важен избора на мат'ряла:
1. Не става с гербери.
2. Не става с червени рози. Може, ма дълго трябва да ги миете, да порозовеят.
3. Не става с царствено бели.
4. Не става със синя, карловска, повяхнала роза.
5 .Трябва да са от територия, която редовно е Плев...ена.
Така че, се спираме на розАви рози........
Трябват ви 10 кила рози, 10 кила шекер / от Курфур / и "бабини зъби" / ма не чеенето на баба ви Гицка /.
И.....махате бодлите, надробявате розите и стривате хубаво листенцата на ситно.

В един съд / може и окръжен /, смесвате шекеря, зъбите и листата и мачкате дълго и в унес.

Доливате вода на око. Слагате на котлон с евтин ток, и до като напишете 7 - 8 готварски постинга в блога, субстанцията се сгъстила и вече изглежда така:

/ мнооооооооо гадно, а? /
Можете да го изхвърлите топло, или студено, по желание !
п.п. следващият път ще ви кажа, как се прави вино от глухарчета :-))