IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Икономическа кулинария........

Икономическа кулинария........

Обичам да следвам модните тенденции в блоговото Чворчество.
Дет се вика: I love this game!

И нали съм си плагиат, не се сдържам да не внеса своята дан, към словестната манджа.

Едни слагат снимки на пицките си, други продуцират "Готварска книга за канибали", трети ежедневно забъркват прокиснал тютю - гювеч.

Та си викам, що да не ви предложа една рецепта, как да си спретнете сладко от рози.

Първо, разбира се, ви трябват рози. Но да са цъфнали и вързали.

За да забъркате качествен "джам", е важен избора на мат'ряла:
1. Не става с гербери.
2. Не става с червени рози. Може, ма дълго трябва да ги миете, да порозовеят.
3. Не става с царствено бели.
4. Не става със синя, карловска, повяхнала роза.
5 .Трябва да са от територия, която редовно е Плев...ена.

Така че, се спираме на розАви рози........
Трябват ви 10 кила рози, 10 кила шекер / от Курфур / и "бабини зъби" / ма не чеенето на баба ви Гицка /.

И.....махате бодлите, надробявате розите и стривате хубаво листенцата на ситно.



В един съд / може и окръжен /, смесвате шекеря, зъбите и листата и мачкате  дълго и в унес.



 

Доливате вода на око. Слагате на котлон с евтин ток, и до като напишете 7 - 8 готварски постинга в блога, субстанцията се сгъстила и вече изглежда така:


/ мнооооооооо гадно, а? /

Сладкото е готово,.......язък за захарта и тока.
Можете да го изхвърлите топло, или студено, по желание !

п.п. следващият път ще ви кажа, как се прави вино от глухарчета :-))

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата