Лимонов крем.
Нужни са:
375 гр. захар
8-9 жълтъка
180 мл. прясно изцеден сок от лимон
180 гр. масло без сол
2 с.л. настъргана лимонова кора
Начин на приготвяне:
Пригответе всички продукти предварително.След това смесете захарта и жълтъците в подходящ съд и се слагат на бавен огън.При непрекъснато бъркане се прибавя на струя лимоновия сок и сместа се оставя на огъня,(Под непрестанно бъркане) да се сгъсти.Не я оставяйте да заври.(Аз я отдръпвах от огъня,че и на ниска степен котлоните са силни).по време на варенето добавете лимоновите настъргани кори.Оставете да се вари 10 минути.Отдръпнете го от огъня и прибавете маслото бъркайки,докато се разтопи.След това оставете да се охледи напълно.(На крема нищо няма да му стане ако престои малко в хладилника,затова можете да го приготвите и преди,и след като сте направили целувките.Вие решавате.)
Целувки.
Нужни са:
2-3 белтъка от големи яйца
1/8 ч.л. сол
150 гр. пудра захар
1/2 ч.л. смляна канела
Начин на приготвяне:
Предварително загрейте фурната на 130 градуса.(ако е газова на 1)Покрийте две плитки тави с хартия за печене.Сложете белтъците и солта в дълбока купа и разбийте на рена скорост с миксер,докато станат на пяна.Превключете миксера на висока степен и добавете захарта и канелата и бъркайте,докато се получи твърд сняг.Направете шприц от найлоново пликче със сведна големина и сипете сместа в него.Направете целуки с размер по ваш вкус на разтояние около 2,3 см.Печете 50-60 минути,докато станат твърди на пипане и хрупкави.После изключете фурната и оставете целувкире да постоят докато напълно се изсушат.
Можете да сложите лимоновие крем върху ях по какъвто начин искате.Да ви е сладко!
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.