Кокосовият орех съдържа всички необходими за човешкия организъм хранителни вещества.
Това сочат последните проучвания на американски учени в областта на хранителните продукти, съобщи aif.ru.
Освен това съставът на сока на кокосовия орех е много близък до този на кръвната плазма у хората.
В него се съдържат 17 аминокиселини, които спокойно могат да заместят тези от приема на мляко и месни продукти.
Нектарът на цветовете на кокосовата палма, може да се окаже и равностоен заместител на захарта.
Освен това той е и по-полезен, тъй като има нисък гликемичен индекс и може да се ползва и от диабетици.
Оцетът, приготвен от кокосовото мляко, е с най-ценни качества от оцетите, приготвени от други суровини.
Според учените всички продукти на кокосовата палма имат изключително ценни хранителни и профилактично-лечебни свойства.