Канадски учени установиха, че вредата от „бързата храна” не е само в нея , но и в опаковката, съобщи АМИ ТАСС.
В опаковката се съдържат вещества, които проникват в организма и тровят кръвта.
Специалистите от университета в Торонто изяснили, че в производството на хартиената опаковка на продуктите за бързо хранене се използват химически вещества, съдържащи карбонови киселини или PFCAs.
Изводите били направени с помощта на опитни мишки, които в продължение на три седмици били подлагани на въздействието на PFCA чрез храната или водата, които приемали.
Учените контролирали показателите и метаболизма на животните и установили вредното влияние.
Правителствата на Канада, САЩ и някои европейски държави вече са проявили загриженост относно съдържанието на PFCA в опаковките на продуктите
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.