Ако жените включват месото в менюто си поне три пъти седмично това ще удължи живота им и ще им помогне да съхранят младостта си, съобщи aif.ru.
Учените от университета в Оксфорд уточняват, че става въпрос именно за месото, а не за месни произведения като колбаси и кренвирши.
Специалистите провели изследване в хода, на което било анализирането здравословното състояние на жените, съблюдаващи различни диети.
Оказало се, че когато в диетата присъствали неголямо количество месо и млечни продукти броят на смъртните случаи от сърдечно-съдови заболявания се съкращавало с 31000 случая, от рак на 9000, а от инсулт на 5000 случая за година.
Според ръководителя на научния екип недостатъчното количество месо може да доведе до липсата на някои витамини в организма, които отсъстват в растителните продукти.
В същото време прекалената консумация на месо ще доведе до дисбаланс и нарушаване на обменните процеси.
Освен месото в менюто трябва да бъдат включени такива храни като яйца и риба.