Повечето хора вече предпочитат да се хранят и живеят здравословно, защото смятат, че това е определящо за доброто здраве и продължителността на живота.
Традиционната китайска медицина и не само тя в продължение на хиляди години използва билки и подправки за добро здраве и лечение на редица здравословни проблеми. Тук са изброени три подправки, за които казват, че удължават живота.
* Бор
В древни времена хората, живеещи в планините в Китай, открили, че по време на снежна буря единствените растения, които остават жизнени, са боровете. През годините те намерили терапевтична употреба на всяка една част от бора.
За физическа и психическа енергия приготвяли чай от борови кори или игли, антимикробни свойства открили в сока на дърветата, а кедровите ядки употребявали като полезна храна. Тези ядки съдържат мощен антиоксидант, който защитава мозъчните клетки.
* Чесън за издръжливост
Чесънът, който придава на ястията приятен вкус, макар и не така приятно ароматен, съдържа алицин, който намалява съсирването на кръвта и подобрява кръвообращението, понижава холестерола и кръвното налягане, стимулира хипофизата, регулира кръвната захар и намалява риска от рак.
* Джинджифил
Китайците го добавят към приготвянето на морски дарове, тъй като той действа като детоксикатор и може да помогне при едно евентуално хранително отравяне. Притежава противовъзпалително действие и помага да се намали болката, предотвратява образуването на кръвни съсиреци.
От древни времена китайските лекари употребяват чай, в който е добавен и малко джинджифил.
Консумирайте с удоволствие тези храни, нека бъдат част от вашето ежедневно меню.
Още интересни статии прочетете в Az-jenata.bg