Консервираните продукти по правило са по-бедни на питателни вещества от пресните, а множеството техники за консервиране понижават в различна степен количествата на съдържащите се в тях витамини и минерали.
Въпреки това, консервираните гъби са добър начин да се подсили и разнообрази зимното меню, консумирани с мярка: 2-3 пъти месечно. Важен е изборът на безсолни или нискосолни продукти, понеже стандартната консерва може да съдържа до 54% от препоръчителните дневни количества натрий.
Подобна концентрация на елемента в един продукт трябва да се избягва от всички, но най-вече от страдащите от хипертония и сърдечносъдови заболявания.
От консервираните без сол гъби могат да се извлекат най-големи диетични ползи, започващи с изобилието им на мед. Благородният метал подкрепя и повишава абсорбцията на желязо от организма, подрегулира енергийния метаболизъм и спомага за производството на колаген и червени кръвни клетки.
Останалата част от материала може да намерите на Puls.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.