Някои от храните, които се предлагат на пазара, трябва да бъдат избягвани. Причината е, че съдържат вещества, които могат да увредят здравето, или са „празни“ откъм хранително съдържание, а хората, които са наясно с начина на производство, никога не биха ги консумирали.
Пуканки с масло за микровълнова фурна
Основният проблем тук идва от химикала диацетил, които се използва в много есенции, имитиращи маслото. Той е толкова токсичен за хората, които работят с него, че води до увреждане на белия дроб.
След новината относно токсичността на диацетил, компаниите започват да заменят химикала с други добавки. Ключовият момент е, че при определени условия, те могат да се превърнат отново в диацетил. На опаковките на пуканките не са описани химикалите, защото точната формула на есенциите се счита за търговска тайна.
Решението е сами да си приготвите пуканки, като използвате истинско масло. Поставете шепа царевични зърна в хартиена торбичка и ги поставете в микровълнувата фурна, също както правите и с купените от магазина. Когато станат готови, ги овкусете с малко стопено масло и сол.
Бял шоколад
Шоколадът не само служи за наслада на сетивата, но той е и суперхрана, която „подкрепя“ мозъка. Белият шоколад обаче е лишен от всякакви здравословни ползи.
Учените обясняват, че има много данни, свързани с благоприятното действие на какаото по отношение на здравето. Много от тях се дължат на фитонутриентите, които могат да повишат притока на кръв към мозъка, да защитят кръвоносните съдове, а също така и да подобрят настроението и концентрацията. На белия шоколад всичко това му липсва.
Още полезна информация за здравословно хранене може да намерите на Puls.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.