При подбирането на храните, стремежът винаги трябва да е насочен към онези, които съдържат най-много
хранителни вещества, полезни за здравето. Следва да се избягва консумацията на продукти, които са лишени от тях.
А има и такива храни, които заедно със съдържанието на полезни вещества, могат и да доведат до някои проблеми, свързани със здравето. Кои са храните, които могат да доведат до възпаления?
1. Вредното месо
Животните, които биват отглеждани в концентрирани животински ферми, са болни, а месото им е нездравословно. Те не се намират и развиват в естествената си среда – на открито. Животът им се поддържа, с помощта на антибиотици, хормони и други медикаменти.
Когато консумираме такова месо, ние също се разболяваме. Освен това, преработените меса са пълни с консерванти, оцветители и изкуствени овкусители.
2. Тропически плодове
Обикновено тези плодове са с по-високо съдържание на глюкоза. Поради тази причина, хората, страдащи от диабет, трябва да ограничат консумацията на банани, портокали, манго, папая и ананас до веднъж седмично.
Освен това, ако предците ни не са родом от място с горещ климат, тропическите плодове може да затруднят храносмилателната система.
3. „Лошите“ мазнини
Растителните мазнини – от царевица, соя, всички хидрогенирани или частично преминали през този процес, както и мазнините, които са били подложени на висока температура, следва да се избягват.
Още информация за здравословно хранене може да прочетете в рубриката „Хранене“ на Puls.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.