Те са изобретили ваксина, която неутрализира действието на молекулите-причинители на алергиите.
Според доктор Роналд ван Рий от Университета в Амстердам новите изследвания в областта на генетиката позволяват да се прозивеждат лекарства, които ще блокират пагубното действие на някои протеини в храните върху човешкия организъм.
“Новите открития представят чудесни възможности за развитието на стратегии за превенция и лечение на хранителните алергии”, обяснява Рий.
За изработването на ваксината е необходими “лошите” молекули да се изолират и да се предлагат под формата на лекарство, с чиято помощ имунната система на човека да може да си изгради защита срещу алергените.
Почти един на всеки седемдесет души страда от “класическа” хранителна алергия, като най-честите причинители са млякото, яйцата, житото, фъстъците, рибата и ядките.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.