Някои храни крият значително голям риск от отравяне. Бил Марлър, който е експерт в тази област, съставя списък с някои от тях, който е поместен на страниците на Food Poisoning Journal. Ето какво да не ядем…
1. Сурови кълнове
Леко сварените или сурови кълнове се свързват с повече от 30 бактериални епидемии от средата на 90-те години. През 2014 г бобови кълнове изпращат в болницата 19 души, заради натравяне със салмонела. Според Марлър тези храни не бива да се консумират изобщо.
2. Недобре сготвено месо
При него има риск от заразяване с Ешерихия коли, Салмонела и други бактериални заболявания. Месото трябва да се готви при температура от 70 градуса по Целзий. Това е необходимо, тъй като бактериите от повърхността му може да попаднат вътре в него и така да ни заразят.
Кои храни още крият риск от хранително натравяне може да прочетете на Puls.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.