IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Подправки и билки пазят от рак

Люти чушки, джинджифил, розмарин....

Снимка: freeimages

Снимка: freeimages

Ракът е смъртоносно заболяване, което в повечето случаи има добри прогнози за излекуване, ако бъде хванато навреме. За да се предпазим от развитие на рак, трябва да спазваме определени правила за здравословен начин на живот, хранене, физическа активност и въздържание от определени канцерогенни вещества.
Можем да понижим риска от развитие на рак допълнително, като добавим към менюто си противоракови подправки и билки. Кои са най-мощните сред тях?

Джинджифил

Джинджифилът е широко използвана подправка в много култури и тяхната народна медицина. Той е мощно средство за борба с рака, настинките, грипа, възпаленията, дори запека. Стържете по ½ лъжичка джинджифил в ястията и напитките си на ден и ще понижите значително възпалителните и туморни процеси в организма.

Розмарин

Розмаринът е билка, която се използва в много наши традиционни рецепти. Тя вирее у нас безпроблемно, има страхотен вкус и е невероятно полезна срещу раковите клетки.

Розмаринът се използва и в средиземноморската кухня, а знаем, че тя е една от най-полезните за сърдечносъдовата система и една от най-щадящите организма. Със своите антиоксиданти розмаринът помага в борбата с раковите клетки, стимулира работата на храносмилателния тракт и детоксикира цялостно организма.

Повече по темата може да прочетете в  Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Здраве
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата