Сушито е любима храна за мнозина, но, освен характерния за него вкус на прясна риба и уасаби, то може да предостави и редица ползи за здравето на организма. Ето някои от тях...
1. Подпомага поддържането на здравословно тегло
Повечето видове суши съдържат малки количества калории, което ги прави идеален избор за храна, в случаите, когато се стремим да поддържаме определени килограми. Препоръчително е да избираме такива, които са с богато съдържание на зеленчуци като краставици, моркови, както и авокадо. Същевременно следва да избягваме видовете, богати на кремове.
2. Изгражда мускули
Тъй като е богата на протеини, рибата в сушито е много важна за правилното функциониране на мускулите и тяхното възстановяване. Това е чудесна храна за след тренировка, като препоръчителният избор в случая е суши, което съдържа постни риби като риба тон и сьомга.
3. Увеличава нивата на енергията
Има някои видове суши, които се приготвят с пълнозърнести продукти като кафяв ориз. В комбинация с рибата, той може значително да повиши нивата на енергията.
Зеленчуците, които се съдържат в тази храна, също могат да осигурят необходимите въглехидрати, което допълнително повишава енергията в организма.