Ябълковият оцет е чудесна подправка за много ястия. Той обаче има своите полезни свойства за здравето, заради което трябва по-често да бъде използван като алтернативно средство за подобряване на здравословното състояние.
Ябълковият оцет има малко калории
Малкото калории в оцета го правят подходящ за подправяне на ястия. Някои дори препоръчват по 3 супени лъжици ябълков оцет на ден за ускоряване на метаболизма. Смята се, че киселината в него има свойството да ускорява обмяната на веществата и да помага в отслабването.
Ябълковият оцет намалява кръвната захар
Редовният прием на ябълков оцет по 1 супена лъжица всеки ден намалява инсулиновата резистентност. Това сочат данни от различни проучвания. Хората, застрашени от диабет тип 1 и 2 са намалили риска си от болестта с 9% само след включването на 1 лъжица оцет ежедневно.
Неговите вещества подобряват чувствителността на клетките към инсулина само за 12 седмици, което има положителен ефект върху теглото, нивата на кръвната захар и стойностите на собствения инсулин.
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.