Сиренето и млечните продукти често са сочени с пръст като вредни заради наличието на наситени мазнини в тях. Истината обаче е, че те са много полезни и не трябва да лишаваме организма си от благата им. Единственото, за което трябва да се внимава е количеството сирене и млечни продукти на ден. Прекаляването е пагубно, а не сиренето само по себе си.
За какво е полезно сиренето?
Срещу сърдечносъдови заболявания
Изследване, публикувано в British Journal of Nutrition установява, че французите, които по правило ядат много сирене предвид културата им на хранене, имат много ниски нива на холестерол и страдат по-малко от сърдечносъдови заболявания.
В сиренето се намират полезни витамини от група В, които допринасят за здравето не само на сърцето и съдовете, но и на нервната система и костите.
Намалява риска от диабет
Любимото сирене намалява риска от диабет между 2 и 8%, стига да ядем редовно по 100 г. Проучване, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition през 2016 година констатира, че ежедневното ядене на малко количество сирене намалява рисковете от диабет тип 2.
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.