Не е тайна, че много от „здравословните“ храни, които се предлагат в супермаркета, в действителност не са особено здравословни. Някои от тях са добре известни – като натуралният сок и подсладеното кисело мляко например, но има и такива, които са замаскирани и често намират място в количката за пазаруване. Основният проблем е, че тези продукти съдържат добавени захари и други съставки, които могат да ни навредят.
Кои са храните, до които експертите в областта на храненето не се доближават?
1. Зеленчукова паста
Разликата между зеленчуковата и обикновената паста е толкова незначителна по отношение на хранителното съдържание, че няма почти никакво отражение върху здравето. По-здравословната алтернатива са зеленчуковите спагети, приготвени от пресни зеленчуци.
2. Зеленчуков чипс
Пърженият чипс си остава пържен чипс, без значение дали става дума за картофи, цвекло или друг зеленчук. Най-вредното в случая не е самият процес на пържене, а наситените и трансмазнините, които се използват за пърженето.
Освен това, в повечето чипсове картофите са описани като първа съставка и съдържат същото количество калории, каквото има и в обикновения картофен чипс.
Кои храни още експертите в областта избягват четете на Tialoto.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.