IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Храни, които специалистите по хранене не доближават

Ето какво е препоръчително да избягваме

Източник: Reuters, архив

Не е тайна, че много от „здравословните“ храни, които се предлагат в супермаркета, в действителност не са особено здравословни. Някои от тях са добре известни – като натуралният сок и подсладеното кисело мляко например, но има и такива, които са замаскирани и често намират място в количката за пазаруване. Основният проблем е, че тези продукти съдържат добавени захари и други съставки, които могат да ни навредят.

Кои са храните, до които експертите в областта на храненето не се доближават?

1. Зеленчукова паста

Разликата между зеленчуковата и обикновената паста е толкова незначителна по отношение на хранителното съдържание, че няма почти никакво отражение върху здравето. По-здравословната алтернатива са зеленчуковите спагети, приготвени от пресни зеленчуци.

2. Зеленчуков чипс

Пърженият чипс си остава пържен чипс, без значение дали става дума за картофи, цвекло или друг зеленчук. Най-вредното в случая не е самият процес на пържене, а наситените и трансмазнините, които се използват за пърженето.

Освен това, в повечето чипсове картофите са описани като първа съставка и съдържат същото количество калории, каквото има и в обикновения картофен чипс.

Кои храни още експертите в областта избягват четете на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Здраве
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата