В идеалния случай би било добре, ако всеки ден пазаруваме само свежи продукти, директно от пазара. Но в динамичното ежедневие това е почти невъзможно и искаме или не, се налага да консумираме често преработени храни, които не са толкова полезни за здравето.
Но какво е преработена храна?
Изразът „преработена храна“ се отнася до онези хранителни продукти, които са преминали поредица от механични или химически манипулации, извършени с цел промяна или съхранение. Това са храните, които обикновено се продават в пакети или кутии и съдържат повече от една съставка. За повечето от нас е напълно невъзможно да избягваме всички преработени храни. Някои от тях всъщност са много полезни, но не всички.
Вижте в галерията ни кои преработени храни е препоръчително да се избягват или поне да се консумират рядко.
Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.