Скоро лятото ще си отиде и щафетата ще поеме есенният сезон. С тази смяна в климата трябва да сменим и храните, които консумираме.
Диетологът Райна Стоянова посъветва зрителите на "България сутрин" да наблегнат на сезонните плодове и зеленчуци, тъй като зимата не предлага чак такова разнообразие.
"За предпочитане е да стимулираме имунната си система по естествен начин. Сега е моментът да се снабдим с ценните витамини и минерали за зимата. Плодовете като смокини, ябълки, тикви, грозде и все още дини, са чудесен източник на тези вещества", отбеляза Стоянова пред Bulgaria ON AIR.
"Хората трябва да се възползват максимално от сезонните плодове и зеленчуци. Консумирайте храни, които съдържат повече витамин C. Имайте мярка въпреки всичко, тъй като всяка крайност може да бъде вредна", добави още диетологът.